Suduvos VVG dalyvauja tarptautinio bendradarbiavimo projekte: „Pirminės žemės ūkio produkcijos perdirbimo ir rinkodaros plėtra Marijampolės regiono kaimo vietovių VVG ir vietos veiklos grupės “Biebžos fondas“ teritorijose“, kurį įgyvendina Kalvarijos VVG kartu su Marijampolės, Šakių, Vilkaviškio ir „Biedžos fondo“(partneriai iš Lenkijos) vietos veikos grupėmis. Projekto metu bus organizuojami kulinarinio paveldo mokymai, renkama informacija apie tradicinių patiekalų gaminimą, bei išleista knyga su autentiškais ir inovatyviais receptais. Projekto metu iš visų VVG bus apmokoma 10 asmenų, kurie susiję su maitinimo paslaugų verslu (kaimo turizmo sodybų, kavinių , maisto tiekimo paslaugas teikiantys pagal individualią veiklą asmenys) ir turi tikslų autentiškus patiekalus pristatyti svečiams šiuolaikiškai. Mokymuose bus gausu ne tik naujų maisto gamybos technologijų, bet siekiama, kad būtų kuo daugiau patiekalų gaminama iš vietoje auginamų produktų.
Vienas iš mokymų tikslų, kad sutrumpinti maisto tiekimo grandinę ir sukurti kuo daugiau pridėtinės vertės kiekvienos VVG teritorijoje, arba naudotis kaimyninių (Marijampolės apskrities) VVG sukurtais produktais.
Gegužės 7- 8 dienomis vyko pirmieji mokymai kuriuose dalyvavo penki Suduvos VVG atstovai.