Š m. gegužės mėnesį Sūduvos VVG facebook paskyroje rašėme, kad bendruomenės vienija pajėgas spręsti dešimtmečiais užsitęsusios problemos dėl kelio Kazlų Rūda- Višakio Rūda- Bliuviškiai. Šiame ruože esančios kaimo bendruomenės (Jūrės kaimo, Kardokų, Višakio Rūdos, Agurkiškės, Būdos, Jankų) dar pavasarį įvykusiuose visuotiniuose susirinkimuose kėlę šią problemą. Vėliau Kazlų Rūdos savivaldybės bendruomenių asociacijos posėdyje buvo priimtas sprendimas rašyti bendrą raštą LR Susisiekimo ministrui bei ministro pirmininko patarėjui, kuris atsakingas už turizmo, jaunimo, migracijos ir investicijų ir NVO klausimus. Birželio pradžioje buvo išsiųstas raštas. Noriu nuoširdžiai padėkoti visiems, kurie mūsų facebook paskyroje pasakojo savo įvairias istorijas, susijusias su šio kelio problemomis. Tai padėjo parengti motyvuotą raštą ( pridedame).
Prasidėjo ilgas atsakymo laukimas. Keletą kartų kalbėjau su patarėju telefonu, kuris informavo, kad šių metų lėšos yra išdalintos ir numatoma įtraukti į kitų metų biudžetą. Tai suteikė vilčių. Mes, bendruomeniečiai suprantame, kad tokie darbai greitai nevyksta. Liaudies išmintis byloja, kad „gera pradžia – pusė darbo“.
Po pusantro mėnesio nuo rašto išsiuntimo, liepos 26 dieną sulaukėme atsakymo, kuris suteikia vilčių, kad pajudės reikalai (rašto kopiją pridedame).
Šiais metais planuojama atnaujinti kelio dangą Kazlų Rūda- Višakio Rūda nuo 0,0 iki 3,0 km. 2016 metų IV ketvirtyje arba 2017 metų I ketvirtyje planuojama skelbti konkursą kelio ruožo nuo 3,0 iki 18,82 km rekonstravimo techniniam projektui parengti. Suprantame, kad šie darbu užtruks, bet viltis yra, kad jie bent bus pradėti.
Vienas įdomus faktas. 2015 metais LR Susisiekimo ministerija prašė visų savivaldybių merų pateikti informaciją apie savivaldybės susisiekimo infrastruktūrą. Jums pateikiame atsakymą iš LR Susisiekimo ministerijos. Pagal ministerijos pateiktą atsakymą galime daryti išvadas, kad apie Višakio Rūdos kelio problemą mero rašte nebuvo užsiminta, nes atsakyme kalbama tik apie Vaičaičio gatvės, kelio Kazlų Rūda- Ąžuolų Būda ir Būdos kelio remonto darbus. Gal netyčia buvo pamirštas Višakio Rūdos kelias? Išvadas darykite patys.
Bendruomenių vardu savo pirmąjį darbą padarėme, raštą parengėme, atsakymą sulaukėme. Prieš pradedant formuoti LR Seime sekančių metų biudžetą ministerijai vėl priminsime šią problemą. Bendruomenės ne kartą įrodė, kad turi ryžto ir atkaklumo sprendžiant svarbius klausimus. Turint moralinę pagalbą plačios visuomenės galima nuveikti daug prasmingų darbų.
Reda Kneizevičienė
Sūduvos VVG ir Kazlų Rūdos savivaldybės bendruomenių asociacijos pirmininkė ir Kazlų Rūdos savivaldybės tarybos narė

 

2015 m. rastas iš Susisiekimo ministerijos

2016 metų atsakymas iš Susisiekimo ministerijos

Bendr. asoc. raštas Susisiekimo ministerijai